donderdag 3 februari 2011

Het houdt elkaar in evenwicht

De AEX staat op dit moment een slordige 2 punten lager dan het slot van woensdag. Ander Half punt komt voor rekening van Koninklijke olie. De duitse hoofdgraadmeter Xetra Dax staat 0,1% hoger.

Egypte speelt natuurlijk een rol, maar welke? De Olie futures staan hoger. De vraag is echter is dit volledig toe te schrijven aan de onrusten in Egypte nu we weten dat de schepen nog "gewoon" en zonder problemen door het Suezkanaal varen. En natuurlijk speelt de kou in de VS een rol.

Shell rapporteerde slechte cijfers Unilever rapporteerde daarentegen goede cijfers. Verder in Europa Banco Santaner (Spanje) Matige cijfers. Het aandeel staat in de min. bij Vodafone Betere vooruitzichten dan verwacht. Beleggers denken er kennelijk anders over want het aandeel staat in de min.

De Macrocijfers van vanochtend zijn overwegen positief. Detailhandelsverkopen in de Eurozone dalen tegen de verwachting in, maar de inkoopmanagersindices in de Eurozone en in het VK stijgen harder dan verwacht.

Maar nu het belangrijkste! Wat doen de beurzen. Ondanks de daling van vanmorgen zit de AEX nog steeds in het stijgende trendkanaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten